Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт02032021

Брой 42, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още близо 150 души

Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още близо 150 души

Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още близо 150 души

Доналд Тръмп помилва бив­шия си съвет­ник Стив Банън, в рам­ките на вълна от помил­вания и отмени на присъди на 143-ма души, сред които рап звезди и бивши членове на Кон­г­реса, съобщи АП. Помил­ванията бяха обявени от Белия дом в полунощ, броени часове преди края на президен­с­т­вото на Тръмп.

Президен­тът обаче не е под­писал заповеди за помил­ване на самия себе си, членове на семейс­т­вото си или адвоката си Руди Джулиани, водил неус­пеш­ните опит за отмяна на резул­татите от президен­т­с­ките избори миналата година, които Тръмп загуби.

Тръмп помилва и рапърите Лил Уейн и Кодак Блек, които бяха обвинени в притежание на оръжие, както и бив­шия кмет на Дет­ройт Куаме Кил­пат­рик, осъден на 28 години зат­вор по обвинения в коруп­ция.

Банън беше ключов съвет­ник на кан­дидат­п­резиден­т­с­ката кам­пания на Тръмп през 2016 г., но миналата година беше обвинен в измама на под­дръж­ници на президента, в опит да събере сред­с­тва за изг­раж­дане на стената по границата с Мек­сико.

67-годишният Банън е поред­ният получил помил­ване съюз­ник на Тръмп. Преди това той помилва съвет­ника по национал­ната сигур­ност Май­къл Флин, обвинен, че е излъгал пред ФБР за раз­говорите си с бив­шия руски пос­ланик, и замени присъдата на Роджър Стоун, обвинен, че е излъгал пред Кон­г­реса при раз­с­лед­ването на пред­полагаемата руска намеса в изборите през 2016 г.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие