Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Куче чака починалия си преди години стопанин на работното му място

Куче чака починалия си преди години стопанин на работното му място

Куче чака починалия си преди години стопанин на работното му място

Куче в Китай, срав­нявано с япон­с­кия си съб­рат Хачико, превър­нал се в сим­вол на вяр­ност и преданост, чака починалия си преди 5 години стопанин на работ­ното му място, пише в. “Дейли стар“.

Лоял­ният Да Хуан отказва да бъде осиновен и упорито продъл­жава да чака зав­ръщането на соб­с­т­веника си на пар­кинга, където е работил като охрана.

Сим­патич­ното куче бяга от доб­ронамерените съседи, които се опит­ват да го хванат и да му намерят дом.

Предаността на Да Хуан кара хората да го срав­няват с япон­с­кото куче Хачико, което очаква стопанина си на гара всеки ден в продъл­жение на девет години след смъртта му.

Да Хуан е без­домно куче, преди да бъде спасен от г-н Шън, който работи като охрана на автомобилен пар­кинг в Шън­гуян, град в североиз­точ­ната част на Китай. През годините някогаш­ният кос­мат без­дом­ник прави ком­пания на стопанина си в охранител­ната будка и става куче-пазач.

Г-н Шън умира от рак през 2015 г. и оттогава Да Хуан всеки ден стои на пар­кинга и чака тър­пеливо зав­ръщането му. Доб­ронамерените съседи са му пос­т­роили колибка, в която са под­редили стари въз­г­лав­ници и дрехи. Те го хранят редовно и от време на време го къпят.

Сър­цераз­дирателни кадри показ­ват как преданото куче чака стопанина си в студа, вперило очи към входа на пар­кинга. Когато забележи мъж, особено слаб и висок, Да Хуан всеки път тича към него, за да го провери. След това кучето се връща на “поста“ си и чака появата на след­ващия мъж.

Икономика

Земеделието ни все още се крепи на семейната работна сила

Няма друг сек­тор от икономиката, където за пос­лед­ните десет години да бъде отчетен тол­кова голям срив на заетите работни лица, като сел­с­кото…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Ники Михайлов недоволен от ремито

Ники Михайлов недоволен от ремито

Вратарят на Лев­ски Николай Михай­лов бе недоволен от нулевото равен­с­тво срещу Арда в среща от 16-ия кръг на Първа лига. “Не беше добър мач за…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Роден сладолед „Атила“ влезе в ТОП 10 на най-добрите джелати в света

Роден сладолед „Атила“ влезе в ТОП 10 на най-добрите джелати в света

Произведен е с българско биволско кисело мляко, добито в биоферма край китното подбалканско село Розино

Бъл­гария е един­с­т­вената дър­жава от ЕС

Прочети още:

Loading...