Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет26022021

Брой 40, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Топлото време в Белгия доведе до нарушения на карантината

Топлото време в Белгия доведе до нарушения на карантината

Топлото време в Белгия доведе до нарушения на карантината

Противоепидемич­ните мерки в Бел­гия бяха масово нарушени в пос­лед­ните дни с ряз­кото затоп­ляне на времето, отчитат мес­тни медии. Репор­тажи от цялата страна показ­ват струп­ване на огромни маси хора въп­реки въведените заб­рани.

Синоп­тиците отчитат, че неделя е бил най-топлият ден в Бел­гия, откакто се води статис­тика, като на места тем­пературата на въз­духа е превишила 20 градуса.

Затоп­лянето бе пред­шес­т­вано от най-голямото зас­тудяване в пос­лед­ното десетилетие с тем­ператури до минус 12 градуса.

Кадри, раз­п­рос­т­ранени в социал­ните мрежи, показ­ват препъл­нени пар­кове и млади хора, които се забав­ляват под звуците на хита на Далида “Оставете ме да тан­цувам!“. Мнозина са с маски, но според полицията е имало тол­кова много нарушения на реда, че не е било въз­можно да бъде връчена нито една глоба.

В пос­лед­ните месеци в страната имаше съоб­щения за няколко случая на пребити хора от полицията заради нес­паз­ване на мер­ките, включително в домовете им. Досега е извес­тен и един смър­тен случай, нас­тъпил пок­рай проверка за прилагането на противоепидемич­ните правила.

Медиите съоб­щават, че две организации за защита на човеш­ките права са обжал­вали пред съда дейс­т­вията на правител­с­т­вото за овладяване на епидемията. Правозащит­ниците нас­тояват, че няма ясна законова основа за управ­лението на епидемията с правител­с­т­вени укази.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Лудогорец разполага с добри футболисти, но аз познавам техните слабости, обяви Бруно Акрапович

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие