Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Стотици крави, държани месеци на кораб при тежки условия, трябва да бъдат евтаназирани

Стотици крави, държани месеци на кораб при тежки условия, трябва да бъдат евтаназирани

Над 850 крави, прекарали месеци на кораб в Средиземно море, вече не са годни за тран­с­пор­тиране и трябва да бъдат убити, обяви испан­с­кото минис­тер­с­тво на земеделието, пот­вър­ж­давайки по-ранна инфор­мация на Рой­терс.

Кравите са дър­жани в “адски“ условия, както ги определи защит­ник на правата на живот­ните, на кораба “Карим Аллах“, който акос­тира в югоиз­точ­ното испан­ско прис­танище Кар­тахена в чет­вър­тък, след като през пос­лед­ните два месеца се опит­ваше да намери купувач за добитъка. Живот­ните бяха отх­вър­лени от няколко дър­жави заради опасенията, че имат вируса на син език. Този вирус, пренасян от насекоми, причинява куцота и кръвоиз­ливи сред говедата. Синият език не засяга хората.

Поверителен док­лад на ветеринарни лекари, видян от Рой­терс, зак­лючава, че живот­ните са се измъчили от продъл­жител­ното пътуване и евтаназията ще бъде най-доброто решение за тях­ното здраве и благосъс­тояние. В док­лада не се посочва дали кравите са боледували от син език. В изяв­ление днес минис­тер­с­т­вото на земеделието на Испания пот­върди кон­с­татациите в док­лада и заяви, че соб­с­т­вениците на кораба трябва да убият добитъка.

Плавател­ният съд най-напред тръгна от Кар­тахена, за да дос­тави добитъка до Тур­ция. Влас­тите там обаче блокираха прат­ката и спряха вноса на живи животни от Испания, страхувайки се от болестта син език. Това отх­вър­ляне превърна кораба, регис­т­риран в Ливан, в меж­дународен парий, след като още няколко дър­жави му отказаха дос­тъп.

България

Икономика

Култура

Спорт

Положението на „Герена“ пак е критично

Положението на „Герена“ пак е критично

Нямаше никакви финансови отстъпки от страна на Хубчев и екипа му, разочарован съм, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков

Изпъ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...