Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 96, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Котка, спасила човек, бе назначена за временен полицейски началник

Котка, спасила човек, бе назначена за временен полицейски началник

Полицейс­кото управ­ление на япон­с­кия град Тояма наз­начи за един ден за свой начал­ник кот­ката Коко, която миналата година помогна да бъде спасен човек, съобщи ТАСС.

През миналото лято, докато се раз­хож­дала, жена забелязала котка, която втрен­чено гледа към един от напоител­ните канали на града.

Прос­ледявайки пог­леда, тя осъз­нала, че живот­ното наб­людава мъж, лежащ в без­съз­нание на дъното на канала. Нивото на водата в него била 15 см, поради което мъжът могъл да се удави. Той бил изваден с общите усилия на минувачи, а прис­тиг­налите с линейка медицин­ски лица успели да го съживят.

В Япония живот­ните често стават сим­волични начал­ници. Железопътна гара в град­чето Кишигава стана извес­тна с факта, че дълги години неин почетен начал­ник беше котка на име Тама. През 2015 г. живот­ното почина на 17-годишна въз­раст, но малко след това беше заменено от друга котка — Нитама.

Икономика

Loading...

Култура

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага

Заради продъл­жаващата пан­демична обс­тановка и пред­вид меж­дународ­ния мащаб на събитието, 25-тото издание на Габ­ров­с­кото биенале на хумора и с…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие