Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 95, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Писма с куршуми са изпратени до политици и жандармеристи в Испания

Писма с куршуми са изпратени до политици и жандармеристи в Испания

Писмо с кур­шуми до облас­т­ната управителка на Мад­рид Исабел Диас Аюсо от дяс­ната Народна пар­тия е било кон­фис­кувано от пощен­с­ката служба. Това съобщи във втор­ник испан­с­кото правител­с­тво, след като подобни писма са били пратени и на политически лица от левицата, предаде АФП.

Пис­мата със зап­лахи са били пратени в раз­гара на предиз­бор­ната кам­пания за регионал­ния вот на 4 май в област Мад­рид, в който Исабел Диас Аюсо е с най-добри шан­сове за победа. “Сис­темите за сигур­ност на пощен­с­кия раз­п­ределителен цен­тър в Сант Кугат (област Каталуния) са засекли писмо до облас­т­ната управителка на Мад­рид, в което имало два кур­шума“, се казва в изяв­ление на правител­с­т­вото. ощата е засякла и друго писмо в южния квар­тал на Мад­рид Валиекас. То било адресирано до генерал­ната дирек­ция на Граж­дан­с­ката гвар­дия (испан­с­ката жан­дар­мерия) и съдър­жало четири кур­шума.

В края на миналата сед­мица вът­реш­ният минис­тър Фер­нандо Гранде-Марласка, лидерът на край­нолявата пар­тия “Подемос“ Пабло Иглесиас и шеф­ката на Граж­дан­с­ката гвар­дия Мария Гамес са получили писма със смър­тни зап­лахи и кур­шуми от автоматична пушка, как­вато се е изпол­з­вала от испан­с­ката армия между 60-те и 80-те години. В понедел­ник минис­тър­ката на туризма Рейес Марото пък е получила плик с окър­вавен нож, но в този случай според испан­ски медии извър­шителят е бил иден­тифициран и се е оказал страдащ от душевно раз­с­т­ройс­тво човек.

Икономика

Loading...

Култура

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага

Заради продъл­жаващата пан­демична обс­тановка и пред­вид меж­дународ­ния мащаб на събитието, 25-тото издание на Габ­ров­с­кото биенале на хумора и с…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие