Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) За първи път жена оглавява италианските тайни служби

За първи път жена оглавява италианските тайни служби

За първи път жена оглавява италианските тайни служби

Италиан­с­кият премиер Марио Драги избра за нов начал­ник на тай­ните служби дип­ломатка от кариерата, Елизабета Белони, която става пър­вата жена на тази отговорна длъж­ност, предаде АФП.

Марио Драги избра пос­ланич­ката Елизабета Белони за начал­ник на Отдела по инфор­мации за сигур­ността (ОИС). Тя заменя на тази длъж­ност Дженаро Векионе, съобщи кан­целарията на премиера. ОИС се отчита пряко на премиера. Сред задачите му е над­зорът на дей­ността на вън­ш­ното и вът­реш­ното разуз­наване.

Елизабета Белони е заемала редица важни пос­тове в сис­темата на италиан­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво. Между 2004 и 2008 г. тя е ръководила Кризис­ния щаб на минис­тер­с­т­вото, който отговаря за операциите при случаи на похитени, ранени или убити италианци в чуж­бина, било то при атен­тати или в природни бед­с­т­вия. На тази си длъж­ност тя прив­лича медий­ното внимание в случаи като преговорите за освобож­даването на жур­налиста Даниеле Мас­т­ро­джакомо от в. “Репуб­лика“, който беше отв­лечен през 2007 г. в Афганис­тан. Тя също е коор­динирала пър­вите издир­вания на италианци в неиз­вес­т­ност след цунамито в Тай­ланд през декем­ври 2004 г.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Португалия се развихри преди Евро 2020

Португалия се развихри преди Евро 2020

Европейс­кият шам­пион Пор­тугалия победи Израел с 4:0 в пос­лед­ната си кон­т­рола преди началото на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни …

Прочети още:

Loading...

Земеделие