Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Президентът на Кипър Анастасиадис няма да се кандидатира за трети мандат

Президентът на Кипър Анастасиадис няма да се кандидатира за трети мандат

Президентът на Кипър Анастасиадис няма да се кандидатира за трети мандат

Кипър­с­кият президент Никос Анас­тасиадис няма да се кан­дидатира за трети ман­дат на изборите през 2023 г. Той заяви това в интервю за в. „Филелеф­терос“, предаде БГНЕС.

Анас­тасиадис е начело на ост­ров­ната дър­жава от 2013 г. В края на 2019 г. кипър­с­кият пар­ламент ограничи броя на президен­т­с­ките ман­дати до два, но това решение нямаше обратна сила и не засегна пър­вия президен­т­ски ман­дат на кипър­с­кия лидер (20132018 г.). По тази причина Анас­тасиадис получи право да учас­тва на след­ващите избори за дър­жавен глава.

Президен­тът заяви, че неговото решение е „окон­чателно и няма да се промени при никакви условия“. Той даде да се раз­бере, че няма да определя своя прием­ник. Анас­тасиадис каза, че не е „нито крал, нито принц, за да предава короната на някого“. Лич­ността на бъдещия президент трябва да бъде обявена на кон­г­рес на управ­ляващата пар­тия Демок­ратически съюз, чийто член е и той самият.

В. „Филелеф­терос“ отбелязва, че това слага край на дис­кусиите дали дейс­т­ващият дър­жавен глава ще се кан­дидатира отново. Тези слухове наб­раха сила, след като неговата пар­тия убедително спечели пар­ламен­тар­ните избори тази година.

България

Икономика

Култура

Спорт

Пирин губел точки заради съдиите

Пирин губел точки заради съдиите

В предстоящите двубои ще започнем да побеждаваме, убеден е Станислав Костов

Фут­болис­тът на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов говори пред S…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...