Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Привърженици на управляващата в Тунис ислямистка партия се опитаха да проникнат в парламента

Привърженици на управляващата в Тунис ислямистка партия се опитаха да проникнат в парламента

Привърженици на управляващата в Тунис ислямистка партия се опитаха да проникнат в парламента

Под­дръж­ници на ислямис­т­ката пар­тия “Ал-Нахда“ нап­равиха опит да проник­нат в сградата на Асам­б­леята на народ­ните пред­с­тавители (пар­ламента) на Тунис, блокирана от силите за сигур­ност, предаде телевиц­зия “Ал Арабия“, цитирана от Епицен­тър.

Според телевизион­ният канал пред­седателят на пар­ламента и лидер на пар­тия „Ан-Нахда“ Рашид Ган­нуши, заедно с няколко депутати са започ­нали седяща стачка в сградата на законодател­ния орган. Освен това, както инфор­мира корес­пон­ден­тът на канала, в близост до сградата на Асам­б­леята на народ­ните пред­с­тавители се е стиг­нало до „сбиване между група граж­дани и привър­женици на Гануши“. Твърди се, че „гневни хора са хвър­ляли камъни по пос­ледователите на Ал-Нахда“. Няколко души бяха ранени в резул­тат на сбивания, които са станали близо до сградата на пар­ламента, съобщи друг телевизионен канал. Точ­ният брой на пос­т­радалите не е посочен.

На 25 юли президен­тът на Тунис Каис Саид спря дей­ността на пар­ламента за 30 дни, премах­ване на имунитета на всички депутати и оставка на премиера Хишам Машиши. Армейски части бяха въведени в столицата на репуб­ликата, заемайки позиции в цен­търа на града, по-специално около и в сградата на пар­ламента и в седалището на национал­ната телевизионна ком­пания.

Президен­т­с­ките решения бяха взети, след като в неделя се проведоха демон­с­т­рации в редица големи градове в Тунис, учас­т­ниците в които поис­каха раз­пус­кане на пар­ламента, смяна на политичес­кия режим, както и наказателно прес­лед­ване на винов­ните за влошаващата се епидемична и социално-икономическа ситуация в репуб­ликата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Пирин губел точки заради съдиите

Пирин губел точки заради съдиите

В предстоящите двубои ще започнем да побеждаваме, убеден е Станислав Костов

Фут­болис­тът на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов говори пред S…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...