Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 187, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин се самоизолира заради случаи на COVID-19 в обкръжението му

Путин се самоизолира заради случаи на COVID-19 в обкръжението му

Президен­тът на Русия Владимир Путин, който обяви, че е принуден да мине в самоизолация за исвес­тен период от време заради случаи на коронавирус в обръжението му, ще вземе учас­тие онлайн в пред­с­тоящите тази сед­мица в Душанбе сесии на Съвета на дър­жав­ните глави на страните-членки на Шан­хайс­ката организация за сът­руд­ничес­тво и съв­мес­т­ното заседание на дър­жав­ните глави на страните от ОДКБ и ШОС, пише Епицен­тър.

Меж­дув­ременно Кремъл съобщи, че ксно в пон­дел­ник се е провела среща между Владимир Путин с президента на Сирия Башар Асад. Двамата лидери са обсъдили политичес­ката обс­тановка в араб­с­ката репуб­лика, бор­бата с меж­дународ­ния тероризъм, както и въп­роси от двус­т­ран­ното сът­руд­ничес­тво. Владимир Путин е поз­д­равил Башар Асад за рож­дения му ден, който беше на 11 сеп­тем­ври и за победата му на президен­т­с­ките избори (те се със­тояха на 26 май, Асад получи под­к­репата на над 95% от избирателите) и под­черта зас­лугите му за въз­с­тановяването на Сирия.

Рус­кият президент изтъкна, че благодарение на съв­мес­т­ните усилия на Мос­ква и Дамаск на терорис­тите е нанесен сериозен удар и правител­с­т­вото на Асад кон­т­ролира 90% от територията на страната. Според Владимир Путин основ­ният проб­лем в Сирия е присъс­т­вието в отделни райони на чуж­дес­т­ранни войски без решение на ООН, което противоречи на меж­дународ­ното право и пречи на закон­ното правител­с­тво да обедини страната

Башар Асад от своя страна изтъкна приноса на Русия за победата над терорис­тите и под­черта дес­т­рук­тив­ната роля на някои дър­жави, които блокират политичес­ките процеси в Сирия. Той определи наложените на Дамаск сан­к­ции като нелегитимни и нечовешки. Двамата президенти обсъдиха още хуманитар­ното сът­руд­ничес­тво и съв­мес­т­ната борба с коронавирус­ната инфек­ция. Путин напомни, че в Сирия вече са дос­тавени пър­вите пар­тиди от рус­ките вак­сини „Спут­ник V“ и „Спут­ник Light“.

България

Икономика

Култура

Кенет Брана отличен с голямата награда в Торонто

Британ­с­кият филм “Бел­фаст“ спечели голямата наг­рада на 46-ия Меж­дународен фил­мов фес­тивал в Торонто.

Биог­рафична драма на британ­с­кия режисьор…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд

Нападателят на Ман­чес­тър Юнай­тед Крис­тиано Роналдо пос­тави нов рекорд. Пор­тугал­с­ката фут­болна звезда подобри пос­тижението на Златан Ибрахимо…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Торовите заводи спират работа заради скъпия газ

Торовите заводи спират работа заради скъпия газ

От януари 2022 г. токът за бита ще поскъпне поне с 50%, предвижда енергиен експерт

Ряз­кото пос­къп­ване на тока в Европа се дължи на новите цен…

Прочети още:

Loading...