Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Меркел стана прототип на плюшено мече

Меркел стана прототип на плюшено мече

Меркел стана прототип на плюшено мече

Фаб­рика за мечета в Кобург, Гер­мания, съз­даде колек­ционер­ско плюшено мече на стой­ност 189 евро, за да отбележи напус­кането от Ангела Мер­кел на поста й като гер­ман­ски кан­ц­лер, пише БГНЕС. Фаб­риката с вековна история прави плюшени мечета, пос­ветени на извес­тни лич­ности. В колек­цията й има мечета на бив­шите президенти на САЩ Барак Обама, Теодор Руз­велт и Ейб­рахам Лин­кълн, на бив­шия гер­ман­ски кан­ц­лер Хел­мут Шмит и на кралица Елизабет II.

Всичко, което има статут и име в света, е пред­с­тавено в нашия шоурум“, казва дирек­торът на фаб­риката Мар­тин Хер­ман. Според него произ­водителите на ком­панията не съз­дават играчки за деца, а пред­мети на изкус­т­вото.

“Мечето Мер­кел“ е облечено в чер­вено сако и черни пан­талони и, подобно на извес­т­ния му прототип, е сгънало пръс­тите си във фор­мата на ромб пред себе си. То също има мъниста в цветовете на гер­ман­с­кото знаме.

Изборите за гер­ман­с­кия Бун­дес­таг ще се произ­ведат на 26 сеп­тем­ври. Ще бъде сфор­мирано ново правител­с­тво и ще бъде изб­ран нов кан­ц­лер. Мер­кел вече няма да бъде преиз­бирана за федерален кан­ц­лер.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...