Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Меркел стана прототип на плюшено мече

Меркел стана прототип на плюшено мече

Меркел стана прототип на плюшено мече

Фаб­рика за мечета в Кобург, Гер­мания, съз­даде колек­ционер­ско плюшено мече на стой­ност 189 евро, за да отбележи напус­кането от Ангела Мер­кел на поста й като гер­ман­ски кан­ц­лер, пише БГНЕС. Фаб­риката с вековна история прави плюшени мечета, пос­ветени на извес­тни лич­ности. В колек­цията й има мечета на бив­шите президенти на САЩ Барак Обама, Теодор Руз­велт и Ейб­рахам Лин­кълн, на бив­шия гер­ман­ски кан­ц­лер Хел­мут Шмит и на кралица Елизабет II.

Всичко, което има статут и име в света, е пред­с­тавено в нашия шоурум“, казва дирек­торът на фаб­риката Мар­тин Хер­ман. Според него произ­водителите на ком­панията не съз­дават играчки за деца, а пред­мети на изкус­т­вото.

“Мечето Мер­кел“ е облечено в чер­вено сако и черни пан­талони и, подобно на извес­т­ния му прототип, е сгънало пръс­тите си във фор­мата на ромб пред себе си. То също има мъниста в цветовете на гер­ман­с­кото знаме.

Изборите за гер­ман­с­кия Бун­дес­таг ще се произ­ведат на 26 сеп­тем­ври. Ще бъде сфор­мирано ново правител­с­тво и ще бъде изб­ран нов кан­ц­лер. Мер­кел вече няма да бъде преиз­бирана за федерален кан­ц­лер.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мени­джърът на Ман­чес­тър Юнай­тед Оле Гунар Сол­с­кяер обясни какво е казал на фут­болис­тите си на почив­ката на мача срещу Аталанта. “Чер­вените д…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...