Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Бил Гейтс: Имам идея как да приключим с пандемията веднъж завинаги

Бил Гейтс: Имам идея как да приключим с пандемията веднъж завинаги

Бил Гейтс: Имам идея как да приключим с пандемията веднъж завинаги

Гърция трябва да ваксинира още един милион граждани, за да постигне нужното покритие преди зимата

Американ­с­кият милиар­дер, филан­т­роп и съос­новател на “Майк­рософт“ Бил Гейтс изнесе реч в навечерието от годиш­ната от основаването на фон­дацията, която носи името му. В словото си Гейтс нап­рави рав­нос­метка от свър­шеното и нес­вър­шеното по време на пан­демията от COVID-19, пише Епицен­тър.

По думите му човечес­т­вото е дало приз­наци на “самоувереност“, което ни е изиг­рало лоша шега. Като непоп­равими оптимисти бихме могли да се научим както от успехите, така и от провалите, които сме допус­нали от началото на пан­демията, посочи Гейтс и предуп­реди, че “краят ѝ? още не е дошъл“.

По данни на фон­дацията на Бил Гейтс 31 млн. души са изпад­нали в условия на крайна бед­ност през 2020 г. в срав­нение през 2019 г. и този ръст се дължи на пан­демията от новия коронавирус, инфор­мира онлайн изданието 20minutos

Гър­ция не е успяла да пос­тигне целта за вак­синиране на 6570 процента от граж­даните си срещу COVID-19 до края на сеп­тем­ври, съоб­щава елек­т­рон­ното издание на гръц­кия в. “Прото тема“. За да се пос­тигне нуж­ното вак­синационно пок­ритие преди зим­ния сезон, ще трябва да бъдат вак­синирани поне още един милион души, особено граж­даните над 60-годишна въз­раст. Правител­с­т­вото и екс­пер­тите целят ограничаване на вирус­ния товар, заразяването, теж­кото протичане на заболяването и смър­т­ните случаи както и раз­товар­ване на здрав­ната сис­тема, отбелязва изданието.

Дан­ните от пос­лед­ната сед­мица показ­ват, че новорегис­т­рираните случаи са намалели с 12 процента. Спад бележи броят на пациен­тите в инен­зив­ните отделения, както и смър­т­ните случаи, които са намалели с 18 процента спрямо сед­мица по-рано. През сеп­тем­ври над 700 души, заразени с COVID-19, са починали, допълва изданието. В момента актив­ните случаи са 19 хиляди, но специалис­тите очак­ват нарас­т­ване на новите случаи през октом­ври.

До 16 сеп­тем­ври в Гър­ция близо 6 млн. души са завър­шили пъл­ния вак­синационен цикъл, което със­тав­лява 56,1 на сто от населението на страната, посочва “Прото тема“.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мени­джърът на Ман­чес­тър Юнай­тед Оле Гунар Сол­с­кяер обясни какво е казал на фут­болис­тите си на почив­ката на мача срещу Аталанта. “Чер­вените д…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...