Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Румънският президент заяви, че ваксинацията трябва да бъде задължителна за служители

Румънският президент заяви, че ваксинацията трябва да бъде задължителна за служители

Румънският президент заяви, че ваксинацията трябва да бъде задължителна за служители

84 процента от населението в Истанбул са получили поне първа доза

Румън­с­кият президент Клаус Йоханис заяви, че вак­синацията срещу COVID-19 трябва да стане задъл­жителна за някои категории служители от важни сфери, като даде пример с медицин­с­кия пер­сонал, съобщи телевизия Диджи24.

“Не е нор­мално някои лекари да предават пос­лания срещу вак­сините“, заяви още Йоханис пред жур­налисти, които го прид­ружават в пътуването му до Ню Йорк за учас­тие в Общото съб­рание на ООН. Той отбеляза, че задъл­жител­ната вак­синация на определени категории е необ­ходима, тъй като новите случаи на COVID-19 нарас­т­ват. Що се отнася до ограниченията, наложени заради пан­демията, Йоханис заяви, че ще има раз­г­раничаване на вак­синираните и невак­синираните лица. Дър­жав­ният глава изтъкна, че вак­синацията е решението за по-малко ограничения.

Румъния регис­т­рира 7045 нови случая на коронавирусна инфек­ция през пос­лед­ните 24 часа, а 130 души починаха. Броят на пациен­тите в интен­зивни отделения нарасна до 1037 души. Здрав­ните власти съоб­щиха, че само 32 легла са свободни в момента в интен­зив­ните отделения в цялата страна. Същев­ременно три окръга и столицата Букурещ вече са в чер­вен сценарий с ниво на заболеваемост над 3 на 1000 души са пос­лед­ните 14 дни. На първо място е окръг Илфов с 3,65 на 1000 жители, следва Сату Маре с 3,42 на 1000 жители, Тимиш с 3,40 на 1000 жители и Букурещ с 3,30 на 1000 жители.

Близо 84 процента от населението в Истан­бул вече е вак­синирано против COVID-19, съобщи валията на мегаполиса Али Йер­ликая, пише в. “Мил­лиет“. До 22 сеп­тем­ври в Истан­бул 83,8 процента от жителите са вак­синирани (с пос­тавена поне първа доза вак­сина). 67,5 процента са напълно вак­синирани, посочи валията.

Той уточни, че от началото на вак­синацион­ната кам­пания в страната до днес в мегаполиса с първа доза вак­сина са вече над 9,6 млн. души, с пос­тавени две дози са 7,6 милиона, а с трета доза са 1,3 млн. граж­дани.

Индийс­ките деца на въз­раст на и над 12 г. ще могат да получат вак­сина срещу коронавируса от идния месец, съоб­щиха запоз­нати източ­ници, пожелали да запазят аноним­ност, предаде Рой­терс. Вак­синацията на децата ще започне, когато фар­мацев­тич­ната ком­пания Кадила хел­т­кеър пусне продукта си ЗиКо Ев-Ди. Това е пър­вата базирана на ДНК вак­сина срещу коронавируса и се очаква ней­ният съз­дател да започне от октом­ври да произ­вежда по 10 млн. дози от нея на месец.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мени­джърът на Ман­чес­тър Юнай­тед Оле Гунар Сол­с­кяер обясни какво е казал на фут­болис­тите си на почив­ката на мача срещу Аталанта. “Чер­вените д…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...