Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Брюксел отпуска 95 млн. евро за изследвания на COVID-19

Брюксел отпуска 95 млн. евро за изследвания на COVID-19

Брюксел отпуска 95 млн. евро за изследвания на COVID-19

Имунизацията с трета доза ваксина в Румъния започва днес

Европейс­ката комисия съобщи, че отпуска допъл­нително 95 млн. евро за изс­лед­вания на COVID-19 и издаване на здравни сер­тификати.

Общо 20 дър­жави от ЕС ще получат осигурените сред­с­тва. Уточ­нява се, че от изс­лед­вания по-често ще се нуж­даят онези, които не могат да се вак­синират срещу заболяване по съвет на лекар. По-рано тази година ЕС осигури 20 млн. бързи теста, за които обаче не се издава сер­тификат.

Досега над 400 млн. европейци са получили ковид удос­товерение — след като са преболедували или са били вак­синирани и изс­лед­вани. Европейс­кото удос­товерение се приз­нава в 42 страни по света.

Имунизацията с трета доза вак­сина срещу COVID-19 в Румъния започва днес във вак­синацион­ните цен­т­рове в излож­бения ком­п­лекс Ромек­спо в Букурещ, съоб­щава Аджер­п­рес. “Лицата, вак­синирани преди най-малко шест месеца с втора доза вак­сина , могат да се имунизират с трета доза от 28 сеп­тем­ври в цен­т­ровете в Ромек­спо“, съобщи кмет­с­т­вото на букурещ­кия Сек­тор 1. В съоб­щението се отбелязва, че се очак­ват за вак­синация лица над 65 години, хората с хронични заболявания, независимо от въз­растта, медицин­с­кият пер­сонал, работещите в служ­бите за социална помощ и други уяз­вими категории. “Третата доза може да се прилага свободно, без пред­варително нас­роч­ване“, уточ­ниха мес­т­ните власти. До момента в Румъния са пос­тавени 10 054 036 дози вак­сина на 5 467 346 души, от които 5 327 522 са със завър­шена вак­синационна схема.

Медиците в Тур­ция са пос­тавили над 107,64 млн. дози вак­сини срещу коронавирус, откакто в страната стар­тира кам­пания за масова имунизация през януари. Минис­тер­с­т­вото на здравеопаз­ването съобщи за нови 26 145 случая на коронавирус и още 193 смър­тни случая през пос­лед­ното денонощие. През пос­лед­ните 24 часа са нап­равени нови 342 145 теста.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лицензът на „сините“ виси със страшна сила, твърди шеф от „Герена“

Новият изпъл­нителен дирек­тор на Лев­ски Иво Ивко бе категоричен, че лицен­зът на “сините“ виси неп­рекъс­нато и със страшна сила и допълни, че б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...