Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Шойгу: САЩ са репетирали ядрен удар срещу нас този месец

Шойгу: САЩ са репетирали ядрен удар срещу нас този месец

Шойгу: САЩ са репетирали ядрен удар срещу нас този месец

Рус­кият минис­тър на отб­раната Сер­гей Шойгу заяви, че Мос­ква е отчела значително засил­ване на актив­ността на американ­с­ките стратегически бом­бар­дировачи, които по думите му са извър­шили 30 полета близо до Русия, предаде Епицен­тър. Рус­кото минис­тер­с­тво на отб­раната заяви, че американ­ски бом­бар­дировачи са репетирали ядрен удар срещу Русия от две раз­лични посоки този месец. Според Мос­ква самолетите са се доб­лижили на 20 километра от рус­ката граница, предаде Рой­терс.

Рус­кият минис­тър на отб­раната Сер­гей Шойгу заяви, че Мос­ква е забелязала значително засил­ване на актив­ността на американ­с­ките стратегически бом­бар­дировачи, които по думите му са извър­шили 30 полета близо до Русия този месец. Той каза, че това е 2,5 пъти повече, откол­кото през същия период на миналата година.

Обвинението беше отп­равено в момент на засилено нап­режение между Русия и САЩ заради Украйна. Американ­ски служители изразяват тревога, че Русия може да нападне своята съседка, а Мос­ква казва, че това не е вярно, като на свой ред обвинява САЩ, НАТО и Украйна в провокативно и безот­говорно поведение. Рус­кият минис­тър на отб­раната Сер­гей Шойгу заяви, че Мос­ква е забелязала значително засил­ване на актив­ността на американ­с­ките стратегически бом­бар­дировачи, които по думите му са извър­шили 30 полета близо до Русия този месец. Той каза, че това е 2,5 пъти повече, откол­кото през същия период на миналата година. Според него САЩ са извър­шили симулация на ядрен удар срещу Русия.

“Минис­търът на отб­раната под­черта, че при воен­ните учения “Глоубъл тън­дър“ 10 американ­ски стратегически бом­бар­дировача са репетирали изс­т­рел­ване на ядрени оръжия срещу Русия от източна и западна посока“, заяви воен­ното минис­тер­с­тво. “Минимал­ната близост до нашата дър­жавна граница е била 20 км“, се казва в изяв­лението. Според Шойгу рус­ките сили за противовъз­душна отб­рана са засекли и прос­ледили американ­с­ките бом­бар­дировачи и са пред­п­риели неуточ­нени мерки за избяг­ване на инциденти. Той нап­рави изяв­лението по време на видеокон­ферен­тен раз­говор с китайс­кия минис­тър на отб­раната Вей Фънхъ. Шойгу каза, че полетите на американ­ски бом­бар­дировачи близо до източ­ните граници на Русия са били зап­лаха и за Китай. “На този фон руско-китайската коор­динация се прев­ръща в стабилизиращ фак­тор в световен план“, заяви Шойгу.

България

Икономика

Култура

Спорт

Положението на „Герена“ пак е критично

Положението на „Герена“ пак е критично

Нямаше никакви финансови отстъпки от страна на Хубчев и екипа му, разочарован съм, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков

Изпъ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...