Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Властите в Гърция удължиха със седмица всички COVID ограничения

Властите в Гърция удължиха със седмица всички COVID ограничения

Влас­тите в Гър­ция удъл­жиха с една сед­мица всички ограничения, наложени заради пан­демията, предаде БНР. Ежед­нев­ните тес­тове на учениците продъл­жават да показ­ват голям процент заразени. След Атина и в Северна Гър­ция се наложи прех­вър­ляне на лекари от час­тни бол­ници поради недос­тиг на пер­сонал в дър­жав­ните.

Поради сил­ната актив­ност на варианта Омик­рон интен­зив­ните отделения са напълно заети, а лекарите повече от два месеца работят без почивен ден ‚съоб­щават от бол­ниците в град Патра, където вчера дори стач­куваха за няколко часа. Мобилизирани са лекари с раз­лични специал­ности, защото от коронавируса са засег­нати много сек­тори в здравеопаз­ването.

Над 5 хиляди са вече бол­ните и пос­тавени под каран­тина учители, инфор­мират от син­диката им. Тес­т­ват учениците всеки ден, като пос­лед­ните данни показ­ват нарас­т­ване на заболяемостта сред децата от 4 до 17-годишна въз­раст с 18% за ден.

При тази епидемична обс­тановка и след ясна позиция на Съвета за кон­т­рол на пан­демията правител­с­т­вото удължи с още една сед­мица до 24-ти януари всички строги ограничения и мерки в страната. Остава в сила и нареж­дането за влизане в Гър­ция с отрицателен тест дори и за вак­синираните.

Същев­ременно за интен­зивно лечение в Италия за пос­лед­ното денонощие са приети близо 1700 пациенти, като заразените са 220 000 хиляди души, сочи официал­ната статис­тика. Част от науч­ната и медицин­ска общ­ност в Италия са мнение, че няма вече смисъл да се съоб­щават на дневна база заразените, а да се премине към сед­мични данни. Според медиците Омик­рон в голямата си част сред вак­синираните съз­дава форма на грипно със­тояние и трябва да се третира като ендемия.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Реал (Мад­рид) спечели Супер­купата на Испания, побеж­давайки с 2:0 на финала Атлетик (Бил­бао). Фут­болис­тите на Карло Анчелоти имаха пълно …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...