Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Избраха Кирил Десподов за Футболист на годината

Избраха Кирил Десподов за Футболист на годината

Избраха Кирил Десподов за Футболист на годината

Юрген Матай с три награди, Мартин Камбуров и Светослав Вуцов с по два приза

Кирил Дес­подов беше определен за номер 1 в анкетата “Фут­болист на годината“ в Бъл­гария с 203 точки. Името на победителя обяви спор­т­ният минис­тър Радос­тин Василев, а втори и трети останаха Мар­тин Кам­буров (Берое) със 156 точки и Георги Йомов (ЦСКА) със 72 точки. Това е втора наг­рада за Дес­подов след 2018 година.

112 спор­тни жур­налисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета “Фут­болист на годината“ и определиха най-добрите в род­ното пър­вен­с­тво за 2021 година в няколко раз­лични категории, а имената на победителите бяха обявени на онлайн церемония.

Пър­вата наг­рада за вечерта бе специал­ният приз на основ­ния организатор на анкетата “Дакс Медия“. Получи я Мар­тин Кам­буров (Берое), който взе и приза за нападател номер 1 у нас. Юрген Матай от ЦСКА беше определен за автор на най-красивия гол у нас за изминалото пър­вен­с­тво.

Лекарят на Лудогорец Вален­тин Великов зас­лужи приза “Лъв­ско сърце — Трифон Иванов“ за дейс­т­вията си по спасяването на дат­с­кия национал Крис­тиан Ерик­сен на Евро 2020. ​? Симона Пет­кова беше определена за номер 1 при дамите, а Светос­лав Вуцов (Славия) получи наг­радата “Най-добър млад играч“.

Ивайло Чочев (ЦСКА1948 ) пък беше определен за полузащит­ник номер 1, а при треньорите начело в анкетата е Илиан Илиев (Черно море), оставил зад себе си нас­тав­ниците на ЦСКА Стойчо Младенов и на Лев­ски Станимир Стоилов.

Юрген Матай и Жорди Кай­седо от ЦСКА пък получиха равен брой гласове и поделиха приза за чуж­денец номер 1 в род­ния фут­бол. Матай взе и наг­радата за защит­ник номер 1, а при вратарите на първо място е Светос­лав Вуцов.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Трима родни щангисти отказаха на Катар

Трима от най-добрите ни щан­гисти отх­вър­лиха пред­ложение да се със­тезават за Катар на олим­пийс­ките игри в Париж през 2024 г. Офер­тата е била …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...