Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия обеща коридори за чуждите кораби от Черно и Азовско море

Русия обеща коридори за чуждите кораби от Черно и Азовско море

Русия обеща коридори за чуждите кораби от Черно и Азовско море

Рус­кото минис­тер­с­тво на отб­раната обеща да отвори два мор­ски коридора, за да могат чуж­дес­т­ран­ните кораби да напус­нат прис­танища в Черно и Азов­ско море, предаде Асошией­тед прес, цитирайки генерал Михаил Мизин­цев, начал­ника на Национал­ния цен­тър за управ­ление на отб­раната. Коридорите ще работят всеки ден, от 8 до 19 ч. мос­ков­ско време, увери генералът. Единият от тях ще е от Мариупол.

Генерал Мизин­цев каза, че в момента в шест прис­танища, включително Одеса, Хер­сон и Николаев, се намират 70 чужди кораба от 16 страни. Говорител­ката на рус­кото вън­шно минис­тер­с­тво Мария Захарова заяви вчера, че на 24 май руски сапьори са прочис­тили прис­танището на Мариупол, след което пет чужди кораба се успели да напус­нат прис­танището.

Меж­дув­ременно на фона на засилената руска офан­зива в Дон­бас и призиви на влиятелни фигури като Хенри Кисин­джър Украйна да нап­рави териториални отс­тъпки на Руся, за да спре вой­ната, президен­тът Володимир Зелен­ски заяви, че Украйна няма да даде своя територия на Русия в името на мирно споразумение. „Тези “велики геополитици“, които пред­лагат подобни решения, пренеб­рег­ват “интересите на обик­новените украинци, на милионите, които наис­тина живеят в териториите, които те им пред­лагат да раз­менят срещу илюзия за мир“ каза Зелен­ски в традицион­ното си вечерно видеооб­ръщение.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака, че къс­ните начални часове на двата основни корта в Лон­дон на прак­тика прев­ръщат “Уим­бъл­дън“ в тур­нир на зак­рито. С…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...