Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Лидерът на “Ислямска държава“ е задържан в Истанбул

Лидерът на “Ислямска държава“ е задържан в Истанбул

Лидерът на “Ислямска държава“ е задържан в Истанбул

В Истан­бул е задър­жан нас­тоящият лидер на джихадис­т­ката групировка “Ислям­ска дър­жава“ (ДАЕШ) Абу Хасан ал Курайши, съобщи тур­с­кият инфор­мационен пор­тал Ода ТВ, цитиран от БТА.

По инфор­мация на пор­тала идните дни президен­тът на Тур­ция ще съобщи под­роб­ности за извър­шената в Истан­бул операция по задър­жането на джихадиста.

По данни на Ода ТВ операцията по задър­жането на лидера на ДАЕШ е била извър­шена миналата сед­мица и е била ръководена от начал­ника на Глав­ната дирек­ция на полицията в Истан­бул Зафер Акташ. Акцията е била извър­шена при огромна сек­рет­ност съв­мес­тно от тур­с­ката разуз­навателна служба МИТ с екипи от Отдела за борба срещу тероризма на истан­бул­с­ката полиция.

След задър­жането на Абу Хасан ал Курайши той е бил раз­пит­ван от екипи на полицията за борба с тероризма и на национал­ното разуз­наване. При раз­питите са получени много важни сведения за организацията, посочва сай­тът.

През 2019 г. Тур­ция съдейс­тва за операцията на американ­с­ките специални сили, при която бе лик­видиран предишен лидер на групиров­ката — Абу Бакр ал Баг­дади. След­ващ лидер на групиров­ката стана Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши, който бе споходен от същата съдба през фев­руари 2022 г., когато при операция на САЩ той се е самов­з­ривил. След като пот­върди смъртта му, “Ислям­ска дър­жава“ обяви за свой бъдещ лидер Абу Хасан ал Хашими ал Курайши.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака, че къс­ните начални часове на двата основни корта в Лон­дон на прак­тика прев­ръщат “Уим­бъл­дън“ в тур­нир на зак­рито. С…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...