Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия обеща “практически“ отговор на ограниченията на Литва

Русия обеща “практически“ отговор на ограниченията на Литва

Русия обеща “практически“ отговор на ограниченията на Литва

Кадиров: Скоро Лисичанск ще бъде обсаден и ще бъде изчистен от „бандеровски окупатори“

Отговорът на Мос­ква на решението на Литва да наложи заб­рана на тран­зита на стоки, които попадат в сан­к­цион­ния списък на ЕС, до рус­кия екс­к­лав Калинин­г­рад няма да бъде един­с­т­вено дип­ломатически, но и от прак­тическо естес­тво. Това заяви говорителят на рус­кото вън­шно минис­тер­с­тво Мария Захарова, предаде БВР.

“Един от основ­ните въп­роси беше дали отговорът ще е един­с­т­вено от дип­ломатическо естес­тво. Отговорът: не. Отговорът няма да бъде дип­ломатически, а по-скоро прак­тически. Какъв ще бъде той и кога ще нас­тъпи зависи на първо място от нуж­дата от промяна на пред­п­риетите стъпки, за което са уведомени ЕС и Литва. Ако това не се случи, отговорът ще бъде приложен“, каза Захарова. Тя не разясни какви точни прак­тически мерки планира Мос­ква срещу Литва.

Калинин­г­рад е свър­зан с Русия пос­ред­с­т­вом жп мрежа през Литва, която е член на Евросъюза и НАТО. Литва уведоми Калинин­г­рад­ска област, че от 18 юни заб­ранява тран­зитът на стоки, пред­мет на сан­к­ции на ЕС: строителни материали, метал, дърво, цимент, торове, алкохол, хай­вер и някои други категории стоки, които общо пред­с­тав­ляват около 50 % от целия тран­зит до региона.

Губер­наторът на екс­к­лава Антон Алиханов под­черта, че ферибот­ният ком­п­лекс на Калинин­г­рад­ска област ще се справи с новия обем товари. Тран­с­пор­тирането на неф­топ­родукти до региона през Литва продъл­жава, като тран­зитът им не е ограничен до 10 август.

Кремъл нарече решението на литов­с­ките власти незаконно и без­п­рецеден­тно. От там под­чер­таха, че тази ситуация изис­ква задъл­бочен анализ, който ще бъде нап­равен в след­ващите няколко дни, след което ще бъдат пред­п­риети ответни мерки.

В най-близко време ще чуете съоб­щение, че Лисичанск е обсаден и че е започ­нало изчис­т­ването на територията му от бан­даров­с­ките окупатори“, написа чечен­с­кият лидер Рам­зан Кадиров своя „Телег­рам“. По-рано стана извес­тно, че рус­ката армия се е приб­лижила плътно до града. От милицията на т.нар. Луган­ска народна репуб­лика (ЛНР) също отбеляз­ват, че вече е съз­дадено оперативно обк­ръжение, а коман­д­ването взима решение дали има необ­ходимост от физическо обк­ръжение на украин­с­ките сили.

Според РИА “Новости“ в Северодонецк украин­с­ките войски са претър­пели критични загуби и се оттег­лят към Лисичанск, а в Святогорск, който се намира западно от Северодонецк, украин­с­ката групировка е загубила кон­т­рол над по-голямата част от града.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Археолози търсят ранния храм на Дионис на Перперикон

Започ­наха таз­годиш­ните археологически проуч­вания на свещения скален храм, съоб­щава проф. Николай Овчаров.На Пер­перикон през това лято ще раб…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака, че къс­ните начални часове на двата основни корта в Лон­дон на прак­тика прев­ръщат “Уим­бъл­дън“ в тур­нир на зак­рито. С…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...