Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Зеленски: Украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас

Зеленски: Украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас

Зеленски: Украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас

Русия обяви, че държи повече от 6000 украински военнопленници

Украин­с­кият президент Воладимир Зелен­ски призна в сряда, че украин­с­ката армия се намира в много трудна ситуация в Дон­бас, в района на градовете Лисичанск, Авдеевка, Артемовск (Бах­мут), пише Епицен­тър.

Украин­с­кият президент заяви, че влас­тите на страната правят всичко въз­можно да получат модерни артилерийски сис­теми от запад­ните съюз­ници, за да „отговорят правилно“ на нас­тъп­лението на войс­ките на сепаратис­т­ките Донецка и Луган­ска народни репуб­лики (ДНР и ЛНР), дейс­т­ващи с под­к­репата на рус­ките въоръжени сили.

Пър­вите руски бойци от специал­ните части влязоха в Лисичанск, заяви в сряда чечен­с­кият президент Рам­зан Кадиров, като отбеляза, че градът „скоро ще бъде освободен от украин­с­ките окупатори“. Пет­рол­ната рафинерия в Лисичанск е под руски кон­т­рол, обяви Родион Мирош­ник, пред­с­тавител на т.нар. Луган­ска народна репуб­лика (ЛНР). „Всички важни тран­с­пор­тни артерии от и към Лисичанск се кон­т­ролират от руски и ЛНР войски, магис­т­ралата Лисичанск-Артемивск е напълно блокирана“, съобщи още той.

Русия каза вчера, че държи “повече от 6000“ украин­ски воен­ноп­лен­ници, и пот­върди, че в сряда са си раз­менили с Украйна по 144 човека, като в замяна на освободените вой­ници Украйна е пус­нала същия брой бойци от рус­ките и прорус­ките сепаратис­тки сили, предаде БТА.

“Общият брой на пленените или предали се украин­ски вой­ници е повече от 6000“, заяви говорителят на рус­кото минис­тер­с­тво на отб­раната Игор Конашен­ков. Раз­мяната на воен­ноп­лен­ници, за която съобщи украин­с­кото разуз­наване, е била извър­шена по пряка заповед на рус­кия президент Владимир Путин, предаде Рой­терс, като се позова на РИА Новости.

Рус­ките въоръжени сили се изтег­лиха от намиращия се край чер­номор­с­кото крайб­режие на Украйна Змийски ост­ров, съобщи вчера минис­тер­с­т­вото на отб­раната на Русия. То определи тази маневра като “жест на добра воля“. Това показва, че Русия не въз­п­репят­с­тва усилията на ООН да организира хуманитарен коридор за износ на земедел­ска продук­ция от Украйна, пише в изяв­лението.

Змийс­кият ост­ров, който Русия окупира още в пър­вия ден от инвазията си в Украйна — 24 фев­руари, придоби световна слава с отказа на раз­положените там украин­ски граничари да отс­тъпят пред искането на рус­ките сили да се предадат, пише Рой­терс.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие