Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин: Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не безпокои Русия, но ще има отговор

Путин: Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не безпокои Русия, но ще има отговор

По отношение на Фин­лан­дия и Швеция, ние нямаме проб­леми с тях, как­вито, за съжаление, имаме с Украйна. С тях нямаме териториални спорове. Няма нищо, което може да ни притес­нява по отношение на това Фин­лан­дия и Швеция да станат членове на НАТО. Щом искат, моля, нека го нап­равят. Но те трябва ясно да раз­берат, че не са се сблъс­к­вали с никакви зап­лахи преди това. Сега, ако НАТО-вските войски и инф­рас­т­рук­тура бъдат раз­положени, ние ще бъдем принудени да отговорим по същия начин и да съз­дадем същите зап­лахи за териториите, от които се съз­дават зап­лахи срещу нас. Очевидно е. Какво, не го ли раз­бират? Всичко вър­веше добре между нас, но сега ще има нап­режение, със сигур­ност ще има”, заяви Рус­кият президент Владимир Путин в Ашхабад.

Путин посочи, че целта на т. нар. от него “специална военна операция” в Украйна остава неп­роменена и тя е освобож­даването на Дон­бас и съз­даването на условия, които да гаран­тират сигур­ността на самата Русия. Той добави, че всичко върви по план и че изпъл­нението на пос­тавените задачи не трябва да се обвър­зва с кон­к­ретни срокове.

По повод на ракет­ния обс­т­рел по тър­гов­с­кия цен­тър в украин­с­кия град Кремен­чук по-рано през сед­мицата, при който загинаха 18 души, Путин увери, че рус­ката армия не нанася удари по граж­дан­ски обекти.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие