Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Eвростат: В Люксембург за час работа се плаща 47,7 евро, в България едва 6,6 евро

Eвростат: В Люксембург за час работа се плаща 47,7 евро, в България едва 6,6 евро

Сред­ното ниво на почасовите раз­ходи за труд в страните от Европейс­кия съюз през 2020 г. е било 28,9 евро, отчита Еврос­тат. Най-ниските такива раз­ходи, изразени в евро, са били отчетени в Бъл­гария — 6,6 евро на час, а малко по-високи те са били в Румъния (8,2 евро) и Унгария (9,8 евро). Лидер е Люк­сем­бург с 47,7 евро на час, след­ван от Дания (45.7 евро) и Бел­гия (40,5 евро).

Нивото на почасовите раз­ходи за труд в Люк­сем­бург е било със 7,3 пъти по-високо от това в Бъл­гария. През 2016 г. е отчетена още по-съществена раз­лика между страната от ЕС с най-високо ниво на почасовите раз­ходи за труд и тази с най-ниско. Тогава в Дания то е било 9,5 пъти по-високо от това в Бъл­гария.

Раз­личията сред страните от ЕС са значително по-малки, когато почасовите раз­ходи за труд са изразени в стан­дарт на покупател­ната способ­ност (СПС) — индикатор, който отчита раз­ликите в цените в отдел­ните дър­жави. И по този показател почасовите раз­ходи за труд са най-ниски в Бъл­гария (11,9 пун­кта) и най-високи в Люк­сем­бург (36,1 пун­кта).

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...