Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Минимални промени в цените на зърното на Софийската борса

Минимални промени в цените на зърното на Софийската борса

Минимални промени в цените на зърното на Софийската борса

Сед­мицата премина под знака на успокояване и дори понижение на цените на основ­ните зър­нени кон­т­ракти по светов­ните борси, като раз­бира се, имаше и раз­личия. В Чикаго пшеницата се понижи с 8 долара до 208 щат­ски долара за тон, във Фран­ция промяната е с плюс 2 евро до 167 евро за тон. Този път Украйна и Русия не нап­равиха изк­лючение и цените им бяха съот­ветно минус 3 долара до 201 щд./т. за Украйна и минус 2 долара до 206 щд./т. за Русия. При царевицата тен­ден­цията в цените стана противоречива – успокояване с минус 4 долара в САЩ до 188 щд./т., сериозно повишение в Украйна заради износа с плюс 17 долара до 200 щд./т. и плюс 2 евро във Фран­ция до 165,25 евро/т. Рапицата в Евпорейс­кия съюз /Еuronext/ поев­тиня с 1,50 евро до цена от 348,50 евро/т., а ечемикът във Фран­ция отиде нагоре с 2 евро до 172 евро/т.

В кръг “Зърно“ на „Софийска стокова борса” АД цените на кон­т­рак­тите отбеляз­ват минимални промени. Хлеб­ната пшеница се пред­лагаше на 290300 лева за тон, тър­сене имаше на 275 лв./т., царевицата е близо като цена – 285290 лв./т. пред­лагане и 270 лв./т. тър­сене. При мас­лодай­ния слън­чог­лед пред­ложенията „купува“ са от 530 до 545 лв./т., а „продавачите“ остават на 560 лв./т. Всички цени са без ДДС.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...