Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон28092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.68113 BGN1 GBP = 2.14119 BGN1 CHF = 1.81129 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Танева забрани ловът на глигани около всяко огнище на чума

Танева забрани ловът на глигани около всяко огнище на чума

Танева забрани ловът на глигани около всяко огнище на чума

Със заповед на минис­търа на земеделието от вчера се заб­ранява ловът в зона от 200 квад­ратни километра около всяко огнище на африкан­ска чума, отк­рити при дива свиня в страната, съоб­щиха от минис­тер­с­т­вото на земеделието. Целта е глиганите да не се раз­п­ръс­к­ват и по този начин да раз­п­рос­т­раняват заразата извън даденото огнище, се посочва в мотивите. След изтичане на периода на ограничен дос­тъп ловът се раз­решава, но при определени условия.

Индивидуален лов на дива свиня ще бъде въз­можен от 2 до 4 месеца след установяването на огнището. За индивидуал­ните и групови дружинки без кучета ловът ще се раз­реши в срок от 4 до 6 месеца след избух­ването на пос­лед­ното установено огнище.

Индивидуален и групов лов се раз­решава най-рано 6 месеца след пос­лед­ния случай на заразен глиган, сочи още заповедта.

За всяка област мер­ките се въвеж­дат по пред­ложение на изпъл­нител­ните дирек­тори на аген­цията по горите, шефовете на регионал­ните дирек­ции на БАБХ и дирек­торите на дър­жав­ните гор­ски пред­п­риятия.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дами…

Прочети още:

Loading...

Свят