Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 152, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Един от протестиращите при Крушаре свиневъди успя да спаси животните си

Един от протестиращите при Крушаре свиневъди успя да спаси животните си

Един от протестиращите при Крушаре свиневъди успя да спаси животните си

Протес­тиращият край с. Крушаре свиневъд Желязко Хрис­тов успя най-после да спаси живот­ните си — 200 на брой. Поради админис­т­ративни неуредици, Хрис­тов е бил предуп­реден да заколи прасетата си като преван­тивна мярка срещу Африкан­с­ката чума. Неговите животни обаче са регис­т­рирани и иден­тифицирани, а фер­мата му е вписана като „заден двор”, съобщи Хрис­тов пред БНР.

Желязко Хрис­тов тряб­ваше да обяви пред медиите, че ще запали стопан­с­т­вото си, за да може Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните (БАБХ) да си провери дан­ните и да не го принуж­дава да убива живот­ните си.

Хрис­тов остава при останалите недоволни живот­новъди от Сливен­ско и Ямбол­ско, които вече 7-ми ден са блокирали пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре. „Засега протес­тите продъл­жават, защото дори да се реши моят личен проб­лем, това не означава, че решаваме проб­лемите и на другите хора, които са на улицата, които са много повече от мен”, каза той. Неговото мнение е, че ултиматумът на облас­т­ния управител на Сливен да се спрат протес­тите няма сила, тъй като „ние си защитаваме поминъка и с това оцелява нашето семейс­тво”.

България

Икономика

Култура

Новият филм на Теодор Ушев “φ1.618“ тръгва премиерно през есента

Антиутопията “φ1.618“, дело на аниматора, илюс­т­ратор и режисьор Теодор Ушев, ще излезе премиерно на 25 ноем­ври, раз­п­рос­т­ранителите са от “Си…

Прочети още:

Loading...

Свят