Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Ловци готови на протести заради мерките за чумата по свинете

Ловци готови на протести заради мерките за чумата по свинете

Ловци готови на протести заради мерките за чумата по свинете

Искат държавата да преразгледа ограниченията, които засягат над 15% от дружинките в страната

Ловци са готови на протести заради край­ните мерки, наложени им заради африкан­с­ката чума, съобщи bTV. Те са внесли в Минис­тер­с­т­вото на земеделието и в Минис­тер­с­кия съвет писмо с искане за прераз­г­леж­дане на ограниченията, които засягат над 15% от дружин­ките в страната.По думите на лов­ците трябва да се спре със заб­раните за ловуване в районите, където е намерено огнище на чума. В момента заб­раната е в 200 кв. км зона около всяко огнище, което лишава около 250 дружинки от лов. Според тях проб­лемът е, че се съз­дават т.нар. “тихи зони“, в които се събират прасетата от съсед­ните райони. Евен­туално те се заразяват и след това в тър­сене на храна изминават голямо раз­с­тояние, в което заразяват и останалите прасета.

Авджиите казват,че ако ловът бъде раз­решен, ще има много по-сериозен отс­т­рел и прасетата ще намалеят като чис­леност. Ако не бъдат чути, лов­ците са готови след 1 октом­ври да обявят национални протести със зат­варяне на пътни артерии.

Припом­няме, че на 2 сеп­тем­ври стана ясно, че отк­рити две новио огнища в община Смядово. Това са пър­вите пот­вър­дени случаи на заразени животни от породата източ­нобал­кан­ска свиня.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят