Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Пропаднали площи с жито и в Сливенско

Пропаднали площи с жито и в Сливенско

Общо 30 заяв­ления за пропад­нали площи с пшеница са подали стопани от Сливен­ско. Това съобщи дирек­торът на Облас­тна дирек­ция “Земеделие“ в Сливен Тодор Братанов, цитиран от БТА. По данни на дирек­цията заяв­ленията за пропад­нали площи са основно от община Сливен — масивите в района на село Жельо вой­вода.

Жът­вата в областта е започ­нала в края на миналата сед­мица, като по-активно се жъне ечемик, посочи Братанов. „Сушата до началото на юни е оказала негативно влияние върху посевите от есенни кул­тури. При масивите, пос­т­радали от неб­лагоп­рият­ните метеорологични условия, се очак­ват по-ниски добиви. Екс­пер­тна комисия извър­шва огледи, за да оцени щетите“, се казва още в съоб­щението.

Засетите площи с пшеница в Сливен­ска област са 418 500 декара, а с ечемик — 79 000 декара. Районът също пос­т­рада от сушата тази година, а зър­ноп­роиз­водителите се притес­няват дали ще могат да излязат на нула.

Още преди жът­вената кам­пания Георги Радев, зам.-председател на УС на Национал­ната асоциация на зър­ноп­роиз­водителите (НАЗ), сподели пред Агри.БГ, че ечемикът в Сливен­ско е побелял от сушата, а очак­ванията са за ниски добиви.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...