Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб27022021

Брой 40, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Ловци в болница след като замезили със сурови суджуци от дивеч

Ловци в болница след като замезили със сурови суджуци от дивеч

Ловци в болница след като замезили със сурови суджуци от дивеч

След неб­режно отношение към пробите за изс­лед­ване на месо от дива свиня опас­ното заболяване е регис­т­рирано в дружин­ката на с. Брежани, която е част от ЛРС-Благоевград, съоб­щава НЛРССЛРБ. След кон­сумация на сурови суджуци петима души са заразените с трихинелоза, като до момента са изс­лед­вани 29 човека. Двама от тях са в Инфек­циозна бол­ница — София с тем­пература и болка в мус­кулите. Здрав­ните екс­перти от Регионал­ната здравна инс­пек­ция от няколко дни работят по случая, като вземането на проби от съх­раняваното във фризери месо продъл­жава, изс­лед­ват се и други въз­можни носители на заразата сред хора от с. Брежани и Благоев­г­рад, които са яли от дивечовите продукти.

Според дирек­торa на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов има данни, че част от месото от отс­т­реляна дива свиня е било изп­ратено за изс­лед­ване в лаборатория в с. Кочериново, където е извър­шено мик­рос­коп­ско изс­лед­ване по остарелия ком­п­ресивен метод. През пос­лед­ните години ръковод­с­т­вата на ловно-рибарските сдружения и екс­пер­тите от БАБХ разяс­няват сред лов­ците, че един­с­т­веният сигурен начин за установяване на трихинелозата е чрез изс­лед­ване на дивечовото месо в референ­тна лаборатория по ензим­ния метод, напом­нят от НЛРССЛРБ. В противен случай няма гаран­ция, че необ­работеното тер­мично месо е безопасно за хората.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Лудогорец разполага с добри футболисти, но аз познавам техните слабости, обяви Бруно Акрапович

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че ня…

Прочети още:

Loading...

Свят

“Дейли Мирър“: Нов лидер на “Ал Кайда“ подготвя атентати

“Ал Кайда“ вероятно под­готвя атен­тати, подобни на тези от 11 сеп­тем­ври 2001 г.“, пише британ­с­кият в. “Дейли мирър“, пише Епицен­тър.

Според из…

Прочети още:

Loading...