Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Агроминистерството започва работа върху Закон за кооперирането

Агроминистерството започва работа върху Закон за кооперирането

Агроминистерството започва работа върху Закон за кооперирането

Започва да се работи върху Закон за кооперирането в земеделието със запад­ните варианти — фер­мер­ски кооперации, кооперативна верига, включително финан­сова такава, която дава въз­мож­ност за окруп­няване на продук­ция на друг прин­цип. Това каза замес­т­ник земедел­с­кият минис­тър Явор Гечев в Плов­див пред жур­налисти. Амбицията на служеб­ния екип е не просто да кърпи дупки, а да остави законодателни инициативи и стратегии в някои сек­тори. „Вместо да решаваме проб­лемите на парче, ще се опитаме да оставим добро нас­лед­с­тво на след­ващия кабинет, решения, а не проб­леми“, комен­тира той.

Сред по-трайните решения, които се тър­сят, са такива, които засягат розоп­роиз­водителите и преработ­вателите „Заедно с тях под­гот­вяме една по-цялостна стратегия, ще оставим пред­ложения, законодателни инициативи и промени в Закона за розите“, обясни Гечев. Тютюноп­роиз­вод­с­т­вото е друг тежък сек­тор, на който ще бъде обър­нато внимание.

За пореден път зам.-министърът на земеделието отбеляза, че ресор­ното минис­тер­с­тво е на чер­вено и е нужна спешна актуализация на бюджета. „Ние ще се справим в рам­ките на нашите ангажименти. Можем да под­гот­вим за нотификация варианти за раз­лични под­помагания там, където наис­тина са необ­ходими. Но това можем да го нап­равим в рам­ките на същес­т­вуващия бюджет. Мол­бата ми е независимо кой влезе в пар­ламента, в пър­вите 15 дена да има актуализация на бюджета“, апелира Гечев.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...