Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерство

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерство

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерство

В незакон­ния отс­т­рел на диво прасе са учас­т­вали Сер­гей Таш­ков, президент на любимия на Бойко Борисов фут­болен клуб „Витоша Бис­т­рица“, както и нас­тоящ служител на ДАНС

Бив­шият пред­седател на ДАНС Димитър Геор­гиев е бил задър­жан от полицията след сиг­нал за незаконен лов близо до село Сушица, Благоев­г­рад­ско. Заедно с него в полицията са отведени още трима души, съобщи БНР. Единият от тях е нас­тоящ служител на ДАНС, друг пък е соб­с­т­веникът на фут­бол­ния отбор “Витоша“ (Бис­т­рица), където играеше бив­шият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според “Нова телевизия“ това е Сер­гей Таш­ков. Арес­туван е и служител на Гор­с­кото стопанство-Симитли, който е учас­т­вал в лов­ната дружина. При претър­с­ването в автомобилите на групата са отк­рити няколко ловни оръжия, голямо количес­тво пат­рони, както и убито диво животно. По случая е образувано и след­с­т­вено дело в прокуратурата в Благоев­г­рад.

В края на май Геор­гиев бе освободен от длъж­ността пред­седател на ДАНС по пред­ложение на служеб­ното правител­с­тво на Стефан Янев и с указ на президента Румен Радев. Позицията на Димитър Геор­гиев бе пос­тавена под въп­рос, след като стана ясно, че той е излязъл в дълъг неп­латен отпуск. Аргумен­тът на служеб­ния кабинет бе, че Геор­гиев е взимал политически мотивирани решения. Геор­гиев пък твърди, че е мах­нат от поста си заради работата на ДАНС срещу руски шпиони у нас.

Инфор­мацията за задър­жането бе пот­вър­дена от вът­реш­ния минис­тър Бойко Раш­ков. “Тази нощ той заедно с един друг дейс­т­ващ служител от ДАНС в прав­ната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъщес­т­вяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно произ­вод­с­тво, което се раз­с­ледва от Окръжна след­с­т­вена служба — Благоев­г­рад. Младият дейс­т­ващ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спор­т­ния клуб „Бис­т­ришки тигри““, заяви Раш­ков, цитиран от bTV.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...