Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 187, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерство

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерство

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерство

В незакон­ния отс­т­рел на диво прасе са учас­т­вали Сер­гей Таш­ков, президент на любимия на Бойко Борисов фут­болен клуб „Витоша Бис­т­рица“, както и нас­тоящ служител на ДАНС

Бив­шият пред­седател на ДАНС Димитър Геор­гиев е бил задър­жан от полицията след сиг­нал за незаконен лов близо до село Сушица, Благоев­г­рад­ско. Заедно с него в полицията са отведени още трима души, съобщи БНР. Единият от тях е нас­тоящ служител на ДАНС, друг пък е соб­с­т­веникът на фут­бол­ния отбор “Витоша“ (Бис­т­рица), където играеше бив­шият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според “Нова телевизия“ това е Сер­гей Таш­ков. Арес­туван е и служител на Гор­с­кото стопанство-Симитли, който е учас­т­вал в лов­ната дружина. При претър­с­ването в автомобилите на групата са отк­рити няколко ловни оръжия, голямо количес­тво пат­рони, както и убито диво животно. По случая е образувано и след­с­т­вено дело в прокуратурата в Благоев­г­рад.

В края на май Геор­гиев бе освободен от длъж­ността пред­седател на ДАНС по пред­ложение на служеб­ното правител­с­тво на Стефан Янев и с указ на президента Румен Радев. Позицията на Димитър Геор­гиев бе пос­тавена под въп­рос, след като стана ясно, че той е излязъл в дълъг неп­латен отпуск. Аргумен­тът на служеб­ния кабинет бе, че Геор­гиев е взимал политически мотивирани решения. Геор­гиев пък твърди, че е мах­нат от поста си заради работата на ДАНС срещу руски шпиони у нас.

Инфор­мацията за задър­жането бе пот­вър­дена от вът­реш­ния минис­тър Бойко Раш­ков. “Тази нощ той заедно с един друг дейс­т­ващ служител от ДАНС в прав­ната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъщес­т­вяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно произ­вод­с­тво, което се раз­с­ледва от Окръжна след­с­т­вена служба — Благоев­г­рад. Младият дейс­т­ващ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спор­т­ния клуб „Бис­т­ришки тигри““, заяви Раш­ков, цитиран от bTV.

България

Икономика

Култура

Кенет Брана отличен с голямата награда в Торонто

Британ­с­кият филм “Бел­фаст“ спечели голямата наг­рада на 46-ия Меж­дународен фил­мов фес­тивал в Торонто.

Биог­рафична драма на британ­с­кия режисьор…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд

Нападателят на Ман­чес­тър Юнай­тед Крис­тиано Роналдо пос­тави нов рекорд. Пор­тугал­с­ката фут­болна звезда подобри пос­тижението на Златан Ибрахимо…

Прочети още:

Loading...

Свят