Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Огън изпепели житни ниви, овошки и лозя през почивните дни

Огън изпепели житни ниви, овошки и лозя през почивните дни

Огън изпепели житни ниви, овошки и лозя през почивните дни

Редица пожари са гасили огнебор­ците през почив­ните дни в Югозападна Бъл­гария, докато големите пожари в Стран­джа още тлееха. От Главна дирек­ция „Пожарна безопас­ност и защита на населението“ съоб­щават за изпепелени житни блокове, лозя, сел­с­кос­топан­ски двор със склад за съх­ранение на продук­ция и други.

На 25 юли, около 15:45 часа към пожар­ната в Благоев­г­рад е подаден сиг­нал за плам­нали сухи треви в зем­лището на село Бучино, Благоев­г­рад. Пър­воначал­ната площ на пожара е около 300 дка. Вслед­с­т­вие на сил­ния вятър обаче стихията бързо се раз­п­рос­т­ранила. Пламъците пог­лъщат три стопан­ски пос­т­ройки с обща площ 180 кв.м, житен блок от 80 дка, лозя и овощни дръв­чета и други. Пожарът е локализиран на площ от около 600 дка. и окон­чателно лик­видиран в 21:00 часа, съоб­щават от пожар­ната служба. За щас­тие, няма пос­т­радали хора. Причините тепърва се установяват.

Отново в Благоев­г­рад­ско, този път в град Кресна, от елек­т­рическо табло тръг­нал пожар, който обх­ванал сухите треви наоколо и стиг­нал до бив­шия стопан­ски двор в града и хале, пол­з­вано за склад на продук­ция. От огъня са унищожени 7.5 тона амониева селитра, 100 тона брашно, 100 бали със сено, 2 тона зех­тин, мас­лини и други. И за този пожар причините тепърва се изяс­няват.

Меж­дув­ременно, синоп­тиците предуп­реж­дават за сухо и горещо време тази сед­мица, криещо рис­кове от пожари. Опас­ността в пол­с­ките райони и обработ­ваемите площи е реална, затова се призовават стопаните и механизаторите да бъдат внимателни. По този повод облас­т­ният управител на Хас­ково вече издаде нареж­дане за заб­рана за обработка на пасища след 11:00 ч. в областта.

България

Икономика

Култура

Спорт

Пирин губел точки заради съдиите

Пирин губел точки заради съдиите

В предстоящите двубои ще започнем да побеждаваме, убеден е Станислав Костов

Фут­болис­тът на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов говори пред S…

Прочети още:

Loading...

Свят

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

СЗО спря процедурата по одобрение на руската ваксина “Спутник V“

Китайс­кото правител­с­тво заяви вчера, че е вак­синирало изцяло срещу Covid –19

Прочети още:

Loading...