Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) АЧС вилнее в 12 области на страната

АЧС вилнее в 12 области на страната

АЧС вилнее в 12 области на страната

В 12 области на страната са регис­т­рирани огнища на Африкан­ска чума при диви свине, ставя ясно от пос­лед­ното обяв­ление на Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните (БАБХ). Отчетените случаи са десетки. Вторично въз­ник­налите случаи на болестта са в териториал­ния обх­ват на Дър­жавни гор­ски стопан­с­тва (ДГС) и Дър­жавни ловни стопан­с­тва (ДЛС). Най-много са положителни проби има в ДГС Хисар — 12 броя.

Чумата по свинете удари по-рано през месеца и живот­новъден обект със 180 свине в село Радиново, Плов­див­ско. Това бе петото огнище в свинеферма от началото на годината. От БАБХ отново под­чер­таха важ­ността на превен­цията и спаз­ването на правилата, като призоваха всички случаи на болни или умрели свине да бъдат незабавно док­лад­вани.

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев също обяви в Брюк­сел, че месоп­роиз­водителите са в изк­лючително трудна пазарна ситуация, пов­лияна от рес­т­рик­циите, свър­зани с ограничаването на Африкан­с­ката чума по свинете (АЧС). По време на заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибар­с­тво Бъл­гария под­к­репи искането за въвеж­дане на спешни извън­редни мерки на ниво ЕС за сек­тора на свин­с­кото месо.

България

Икономика

Култура

Спорт

Положението на „Герена“ пак е критично

Положението на „Герена“ пак е критично

Нямаше никакви финансови отстъпки от страна на Хубчев и екипа му, разочарован съм, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков

Изпъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...